Jeugd maakt kennis met EHBO

Op de WSKO basisscholen in Poeldijk zijn wij in januari  2019 gestart met lessen Jeugd EHBO voor de leerlingen van groep 8.

Een kleine 44 leerlingenl worden opgeleid voor het jeugd certificaat.

In 11 weken leren zij de basis handelingen van de Eerste Hulp en deden daarna moesten zij een examen afleggen.

Daarna volgt een echt examen, altijd een bijzonder spannende dag voor de leerlingen.

Zeer in trek zijn de lessen met de AED en de les waarin een LOTUS nepwonden maakt. Vorig jaar werden sommige leerlingen niet lekker toen ze de nepwonden zagen maar na even aan de kant gezeten te hebben ging het al gauw weer een stuk beter. Dit jaar verwachten wij geen problemen.

De data voor het examen zal spoedig bekend worden.

Wij wensen alle leerlingen leuke en vooral leerzame lessen toe.